compass bilboard.jpg

ceata-densa-brasov_26270.jpg

Traficul rutier se desfășoară îngreunat din cauza ceții dense, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere, la nivel național, inclusiv în județul Brașov.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață densă în județele Alba, Covasna, Mureș, Harghita, Sibiu, Caraș-Severin, Arad, Bihor, Timiș, Hunedoara, Cluj, Bistrița – Năsăud, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, municipiul București, dar și în Brașov.

Meteorologii au emis, de altfel, mai multe atenționări de cod galben. Avertizarea este valabilă în județul Brașov pentru localitățile Brașov, Săcele, Codlea, Prejmer, Tărlungeni, Feldioara, Ghimbav, Dumbrăvița, Hărman, Bod, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Teliu, Sânpetru, Budila, Apața, Măieruș, Crizbav, Ormeniș, Holbav, Augustin, dar și în zona joasă. Atenționarea este valabilă până pe 14 ianuarie, ora 02.00.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 100 de metri, se circulă și pe autostrăzile A3 Turda – Borș, A10 Sebeș – Turda, A1 București – Pitești, la intrarea în Capitală, și A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 12-64.

„Pe timp de ceață, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanța în mers față de vehiculele din față și să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atenția și pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor care trebuie să fie conştienți de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, recomandă Centrul Infotrafic