compass bilboard.jpg

marcaje_2_a32be.jpgNimic nu se poate compara cu o drumeţie montană pe cele mai înalte vârfuri ale Carpaţilor româneşti.

 

Masivul Făgăraş, cu ale lui culmi stâncoase, oferă numeroase trasee, care au fost mereu o provocare pentru cei ce vor să escaladeze cele mai înalte culmi montane: Vf. Moldoveanu (2544 m), Vf. Negoiu (2535 m), vârfurile Laiţa, Vânătoarea lui Buteanu, Scara, Suru sau Paltinu, toate cu altitudini de peste 2000 m.

O altă atracţie binecunoscută a zonei este Transfăgărăşanul, şoseaua situată la 2300 m altitudine, care face legătura între latura sudică şi cea nordică a Făgăraşului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Din păcate însă, nu toți turiștii care ajung pe creste se pot bucura …și atât. Unii distrug marcajele – amplasate de către salvatorii montani, mtocmai pentru a-i ajuta în călătoriile lor și de ce, nu, pentru a le salva viețile.

 

E drept, unele marcaje sunt deteriorate și din cauza intemperiilor vremii, dar …nu toate.

Ei bine, salvatorii montani au luat la pas crestele și au refăcut toate aceste marcaje de pe cele mai importante trasee.

Le vor reface pe toate, spun salvamontiștii.

 

Drumeţiile pe traseele din Făgăraş vă vor purta prin peisaje spectaculoase oferite de zonele de creastă, dar şi de numeroasele lacuri glaciare (Bâlea, Avrig, Podrăgel, Lacul Doamnei, Călţun), cascade (Negoiu, Şerbota, Bâlea, Valea Moaşei), fauna rarisimă (marmote, capre negre, căprioare, cerbi, pisica sălbatică, cocoşul de munte) şi vegetaţia diferenţiată a etajelor alpine (de la păduri de foioase până la tufişuri de jnepeni, ienuperi, floarea de colţ sau bujorul de munte), potrivit ideipentruvacanță.ro.

Înainte de a pleca în drumeţie, echipaţi-vă însă corespunzător, consultaţi prognozele meteo şi urmaţi indicaţiile hărţilor specializate cu traseele montane.

marcaje_66f4d.jpg

 

marcaje_5_9f0c9.jpg

marcaje_3_c17bb.jpg

marcaje_6_ebc9f.jpg

marcaje_1_13024.jpg

marcaje_4_6d7c5.jpg

sursa foto: Facebook Salvamont

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook