compass bilboard.jpg

ZDdhZmM3N2U0NTY5NmUzODY5MDlmNjcwM2E.thumb_-696x393_75c32.jpg

Șase persoane s-au reinfectat cu coronavirus la Sibiu și au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Medicii sunt îngrijorați de cazul unei femei de 49 de ani, care este internată la terapie intensivă, scrie Digi24.ro.

„La Sibiu, sunt 6 pacienți cu reinfecție, patru au fost externați.

Doi sunt încă spitalizați. O problemă deosebită este ultimul caz, o femeie de 49 ani, care face reinfecție ca formă severă cu insuficiență respiratorie acută, necesitând supravegherea în ATI. Ceilalți au evoluat favorabil.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pacienții au în totalitate anticorpi care confirmă că au trecut printr-un episod anterior de infectare și că sunt protejați, asta sugerează o posibilă reinfecție cu o tulpină modificată.

Dacă e una și aceeași tulpină, poate fi formă mai ușoară, dar dacă sunt tulpini diferite, anticorpii nu protejează încrucișat față de cea de-a doua tulpină.

Tot ce se întâmplă ne face să concluzionăm că există riscul de reinfecție, probabil nu o singură reinfecție. Sunt foarte multe modificări ale tulpinilor la nivel mondial”, a explicat la Digi24 şefa Secţiei Clinice de Boli Infecţioase a SCJU, conferențiar universitar doctor Victoria Bîrluţiu.

CItește mai multe pe Digi24.ro