compass bilboard.jpg

capsuni_93169_df4d5.jpg

Românii care muncesc cinstit, în afara granițelor, sunt foarte apreciați. Poate că nu întotdeauna câștigă cât ar merita, dar câștigă mai mult decât dacă ar presta aceleași activități în România.

Sacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, acest lucru va însemna sfârşitul libertăţii de mişcare pentru atât de necesarii lucrători migranţi.

O echipă comună Digi24 și Deutsche Welle s-a deplasat în Scoția, pentru a afla ce planuri au angajtorii de acolo și ce soluții se pot găsi pentru muncitorii români.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aproape toţi muncitorii provin din Europa de Est. Aici câştigă aproximativ 300 de euro pe săptămână, adică salariul pe o lună în România şi Bulgaria.

Pe timpul verii, aproximativ 10.000 de lucrători din alte ţări UE sunt angajaţi în sectorul agricol scoţian. Brexitul are un efect îngrijorător şi asupra fermierilor scoţieni.

„Am construit o industrie bazată în întregime pe oameni care vin din Uniunea Europeană. Fără ei, ar fi foarte, foarte greu. Nici măcar nu știu cum am începe să ne facem treaba”, spune Angus Porter, fermier.

reportajul integral pe digi24