compass bilboard.jpg

62063780_5e05d.jpg

Internetul este plin de chestii incredibile, dar și mai incredibile sunt acțiunile românilor de zi cu zi. Un bărbat din Harghita a fost reținut după o acțiune a poliției fiindcă pusese în circulație euro și dolari falși, scriși în... chineză.

Povestea este una demnă de filmele de comedie. Bărbatul de 46 de ani a comandat de pe un site mai multe bancnote. După ce le-a primit, deși euro și dolarii erau traduși în chineză, le-a oferit altor persoane.

Un alt bărbat, de 32 de ani, care a primit astfel de bancnote de la cel care le-a comandat, i-a dat o bancnotă de euro în chineză unui tânăr de 21 de ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În mod de-a dreptul incredibil, tânărul a folosit-o încercând să plătească cu ea la o benzinărie. Angajatul, însă, a observat că are de-a face cu o glumă și a alertat poliția. 

Oamenii legii au efectuat, ieri, o percheziție domiciliară, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite și scoase din circulație 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 de 200 de euro și 87 de 100 de dolari).

Față de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reținerii pe 24 de ore, urmând ca, astăzi, 19 iunie, să fie prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.

Despre autor
Author: Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A fost jurnalist de presă scrisă, TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web.
De același autor