compass bilboard.jpg

harta_19cf6.jpg

Ploi cu tunete și fulgere, intensificări de vânt și căderi de grindină, anunță meteorologii până miercuri seara, la ora 23.00.

ANMH a emis deja mai multe atentionări nowcasting de Cod Portocaliu pentru mai multe județe, însă mare parte din țară, cu excepția Dobrogei, se află sub avertizare Cod Galben, timp de trei zile.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuate. Vor fi perioade în care se vor semnala averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Luni, 17 iunie, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

O altă atenționare Cod Galben este în vigoare luni, de la ora 12 până la ora 23, când vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Un al treilea Cod Galben este în vigoare în intervalul 17 iunie, ora 23 – 18 iunie, ora 10, în sudul și estul țării. 

În Moldova, Nordul și Vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Despre autor
Author: Miruna Alexandru