compass bilboard.jpg

arbori_10_9fa74.jpg

Furtunile din această primăvară au creat probleme pe mai multe trasee montane din țară. S-a întâmplat și pe una dintre cele mai cunoscute rute care duce la Canionul 7 Scări.

 

Mai mulți copaci au fost puși la pământ de vijelii și vântul puternic.

Salvamontiștii dar și angajații Regiei Locale A Pădurilor Săcele, Cabanei Piatra Mare, E.K.E. Săcele si lui Adi'o – au degajat traseul, astfel încât turiștii să se poată bucura de unul dintre cele mai importante obiective din Brașov.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

După o perioadă în care accesul în zonă a fost interzis, din cauza pericolului de prăbușire a pietrelor și stâncilor, Canionul ''Șapte Scări'', unic ca mărime în Europa de Est, a fost redeschis la începutul lui Aprilie, după mulți ani – aflat în paragină.

 

Considerat una dintre cele mai spectaculoase chei din întreg arealul Masivului Piatra Mare – Brașov, Canionul ''Șapte Scări''  este un defileu săpat în calcare jurasice, la altitudine de 948 de metri, cu o lungime 160 de metri şi o diferenţă de nivel de 60 de metri. E format din șapte trepte cu înalte de  doi metri și jumătate până la 15 metri, care se transfrmă în cascade atunci când volumul de apă al pârâului Valea Șurii din Piatră crește.

Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări fără ca turiștii să aibă nevoie de echipament special.

Canionul ''Șapte Scări'' are și cea mai lungă tiroliană din țară, de 2,1 km şi 23 de trasee, atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

 

Biletele pentru complexul de tiroliene costă 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi şi de 20 de lei pentru cele destinate copiilor.

sursa foto: Fcebook Salvamont România

sursa foto: canionul 7 Scări

 

arbori_10_9fa74.jpg

arbori_9_87936.jpg

arbori_8_a51b2.jpg

arbori_7_6274c.jpg

arbori_6_6eac8.jpg

arbori_5_f8124.jpg

arbori_4_b4eee.jpg

arbori_3_a58df.jpg

arbori_2_3b7ac.jpg

arbori_1_c7186.jpg

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook