compass bilboard.jpg

scripcaru_1_47f37.jpg

Judecătorii Tribunalului Brașov au stabilit un nou termen, pentru verdictul final în dosaru ''Skoda'', în care, edilul Brașovului este acuzat de fapte de corupție.

 

Magistrații au amânat, de această dată, sentința până pe 24 Iunie.

Concret, edilul este judecat pentru achiziționarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administrației locale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 

Din cercetările efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA reiese că faptele au fost comise între anii 2007 și 2015.

 

"În perioada 2007 — 2015, inculpatul Scripcaru George (...) și-a exercitat influența reală asupra directorului general al unei societăți din subordinea Primăriei Brașov și l-a determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția Primăriei Brașov, semnându-se în acest sens mai multe contracte și acte adiționale. Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații)", au precizat procurorii DNA, într-un cominicat de presă.

În același dosar este acuzat și Cristian Radu, fostul director al Regiei Autonome de Transport Braşov (transformată între timp în societate comercială).

Ambii au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. 

 

Sentinţa a mai fost amânată pe 27 Februarie, 13 Martie, 27 Martie şi 10 Aprilie, 24 Aprilie, 6 Mai, 14 Mai şi 27 Mai (când s-a stabilit termen pentru 10 iunie).

Este al treilea dosar în care este judecat George Scripcaru. Primarul din Brașov  a mai fost trimis în judecată, tot pentru fapte de corupţie, în Dosarul „Termoficarea" (în 16 februarie 2016), care se judecă la Curtea de Apel Braşov, unde a fost stabilit termen tot pentru data de 24 iunie, în vederea continuării cercetării judecătoreşti.

Un alt dosar este -  „Farmacia", în care printre inculpaţi se numără şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. Procesul se judecă la Tribunalului Covasna.

 

sursa foto: realitatea.net. 

Contactează Redacția Observatorulbv.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook