compass bilboard.jpg

zahar.jpgDespre disponibilizarea angajaților de la Fabrica de Zahăr Bod din Brașov se discută de multă vreme, atât în presă, cât și în spațiul public. Singurul producător român de zahăr din sfeclă și-a anunțat insolvența încă din urmă cu câțiva ani dar a încercat să ‘’ supraviețuiască‘’.    

Concedierea colectivă a fost confirmată, de această dată, de către directorul Agenției Județene de Ocupare și Formare Profesională a Forței de Muncă din Brașov, Liliana Dragomir, într-o conferință de presă.

Fabrica de Zahăr Bod funcționează cu aproximativ 330 de oameni. Dacă 300 vor fi dați afară, șansele de redresare a companiei vor fi aproape nule, spun analiștii economici.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Înainte de 1989, România avea 39 de fabrici de zahăr. Majoritatea au fost închise și au rămas doar trei – Bod, fiind singura cu capital integral românesc, care avea arondată cea mai mare arie de cultivare a sfeclei de zahăr.

Piața zahărului românesc se află în declin de ani buni. La începutul anului trecut, o altă mare fabrică de zahăr din România își anunța – întreruperea activității. Este vorba despre Diamant, fabrica din Oradea.

sursă foto: agrointel.ro  

Despre autor
Author: Miruna Alexandru