compass bilboard.jpg

80255780_861581997595804_7100883371940642816_n_bcd54_cc1a9.jpg

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat că va proceda la o reducere a personalului din ministerul pe care îl conduce, dar numai după o analiză riguroasă. 

Există o evaluare a surplusului de forță de muncă din administrație: sunt 150.000 de oameni. Ministrul susține că nu este vorba despre vreo răzbunare, ci despre o eficientizare a activității.

Violeta Alexandru, la digi24: ”Nu e vorba de a fi înlocuiţi total, parţial, aşa, fără nicio analiză. Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puţin, şi sunt în plină evaluare în minister - urmând ca în foarte scurtă vreme să le finalizez şi pe cele de la Casele Naţionale de Pensii, cu ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă n.r), AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile (Inspectoratele Teritoriale de Muncă n.r), respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială n.r), se întâmplă în paralel, dar am avansat puţin cu situaţia de la Ministerul Muncii - impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult şi nu avem eficienţă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Eu vă spun cinstit că optica acestui cabinet este să se facă o evaluare cât se poate de serioasă. Nu ştiu dacă o să fie farmacie, dar eu cel puţin mă ţin serios de treabă. Nu am răzbunări, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toată rigoarea.

Unde este eficienţă, unde am nevoie de oameni cu o anumită calificare, încerc să comasez anumite direcţii şi anumite servicii în care consider că o împreunare a expertizei, de exemplu în partea de statistică şi de analiză de date, eu cred că toate deciziile care s-au luat în ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inerţial, s-au luat istoric. Nu a făcut nimeni o analiză în profunzime.

Vom face o analiză, în mod evident vor fi nişte scăderi, dar nu vor fi făcute nici cu răzbunare şi nici cu dorinţa de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a mai spus Violeta Alexandru.